When we blame, we give away power.
Bewustzijn geeft ruimte. Verandering volgt.
Doing what you like is freedom, liking what you do is happiness.
Confrontatie is het begin van een echte oplossing.
Wanneer heb je voor het laatst iets voor het eerst gedaan?
Als iets waar is wordt de geest rustig.
Ontkenning maakt afwezig.
Als iets goed voelt of niet goed voelt is ’t het waard om onderzocht te worden.

Verlies tot winst maken


Verlies onder ogen te zien en te durven ondergaan geeft kracht. Gevolg is dat het zichzelf loslaat. 

We ondergaan ieder dag vormen van afscheid nemen, van dierbaren, bekenden of collega’s. Nog vaker worden we door het leven gedwongen afscheid te nemen van oude gewoontes. Het is zo vanzelfsprekend om iedere keer op dezelfde manier te handelen of te reageren. Soms roept dat botsing op en dat is een moment dat we uitgenodigd worden tot vernieuwing.

Sommige mensen hebben het grote loslaten door dood of ander soort verlies niet volledig verwerkt. Resultaat is dat het kleine loslaten onbewust gesaboteerd wordt. Dit veroorzaakt frictie en afsluiting. Niet erg bevorderend voor een geïnspireerde manier van leven en samenwerken. Door zelfreflectie en bewustwording kan je dieper in beweging komen. Het cadeau is een groter gevoel van vrijheid en meer creativiteit en inspiratie.

Website: nadedoodvanjekind.nl 


‘Herinneringen uit het laatje van mijn hart’ te verkrijgen in de Nederlandse boekwinkels of via deze website.


Patrice Nieuwenhuijs heeft een autobiografie geschreven onder de titel: ‘Herinneringen uit het laatje van mijn hart’. Patrice neemt je mee in haar eigen verlies. En laat zien dat het mogelijk is om afscheid te nemen; zélfs van Marije, haar prachtige talentvolle dochter.. 

"Mijn intentie voor het schrijven van dit boek is, dat iedereen gaat beseffen dat hoe groot verdriet ook is, het niet de reden kan en mag zijn dat je ongelukkig, verhardt of bitter wordt." (Persbericht Herinneringen.pdf)

Tips: Illusies Richard Bach, De andere weg Scott Peck, Als je wereld ineen stort Pema Chödrön, CD From fear to fearlessness Pema Chödrön, DVD As it is in Heaven Kay Pollak
Oog in oog met het leven, van strijd naar vrijheid Mansukh Patel en John Jones. De dans tussen vreugde en verdriet van Mansukh Patel.
Powered by HUSS. Websites, Webshops, Maatwerk software, EDM, Hosting Powered by HUSS